FF2230E3-D3BD-4EFA-9EA9-28E25661305D.jpg

Kakku todellakin oli suklaista.
Pohjan jäti hieman kosteaksi, koska tykkään tahmakakusta. Laitoin runsaasti kuorrutusta pinnalle ja reunalle.
Itse käytin 80% suklaata.
 
Pohja:
170 g tummaa suklaata (80%)
110 g maidoton margariini
3 kananmunaa
1 ½ dl (135 g) sokeria
ripaus suolaa 
¾ dl (45 g) vehnäjauhoja( tai gluteeniton jauho)
3 rkl (15 g)  raakakaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria 
3 rkl (60 g)  maidoton kaurakermaviiliä
 
Kuorrutus:
1 dl kauravispiä
150 g tummaa suklaata (80%)
2 rkl (20 g) tomusokeria
 
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Pingota leivinpaperi halk. 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja voitele vuoka.
Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Sulata  margariini ja suklaa mikrossa  ja anna jäähtyä hetken.
 
Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella sekaisin ja lisää joukkoon margariini-suklaaseos kokoajan sekoittaen.
Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.
Lisää lopuksi kermaviili taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 35-40 min riippuen siitä kuinka tahmaisesta kakusta tykkäät.
Anna jäähtyä.
 
Laita kaikki kuorrutuksen ainekset mikron kestävään kulhoon ja kuumenna välillä sekoittaen Levitä kuorrutusta kakun pinnalle ja reunoille. Koristele esim. Mansikoilla tai vadelmilla.