Nyt olisi aika tehdä joululahjoja varastoon, tässä yks mun sukulaisten ja ystävien lempparinamuista
2pötköä mantelimassaa
1pss hasselpähkinärouhetta
cocovin kaakaomassaa (1-2rkl)
maun mukaan rommia n.½dl
sekoita käsin astiassa, mutoile palloja. Nää saa maustua pitkääään vaikka pakkasessa
Viimeinen silaus;
tummaa suklaata (niin tummaa kuin haluaa)
ota pakastimesta, annan hetki sulaa.
Sulata suklaa pienessä määrässä voita, pyörittele pallurat siinä.
Koristele jos haluat, nonparilleillä, kuorutetuilla auringonkukansimenillä yms.
Tämä on syksyllä ihanaa juomaa, tee se maustumaan jo nnyt
1 l punaviiniä
400 g kidesokeria
1 kanelitanko
2 cl valkoista rommia
1 appelsiini
1 sitruuna
20 g bourbonvaniljaa
Purista appelsiinin ja sitruunan mehu.
Pane punaviini, sokeri ja kanelitanko kattilaan ja kuumenna. Älä anna kiehua. Anna jäähtyä. Lisää rommi, appelsiinin- ja sitruunanmehu, bourbonvanilja ja väkiviina. Sekoita hyvin. Pullota ja anna seistä 2 viikkoa viileässä paikassa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.